فراخوان به دادخواهی بینالمللی شهیدان قتلعام۶۷ ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
تیک تاک ـ فراخوان به دادخواهی بینالمللی شهیدان قتلعام۶۷ ـ ۱۹اردیبهشت۱۴۰۰
گفتگو با مهرداد هرسینی مسئول بنیاد توسعه و دمکراسی در خاورمیانه
جنبش دادخواهی شهیدان قتلعام ۶۷ و حسابرسی از مسئولان و آمران و عاملان این جنایت دهشتناک علیه بشریت با شتاب پیش میرود.
در گام بزرگ دیگری ۱۵۲تن از برندگان جایزه نوبل، مقامات بلندپایه پیشین سازمان ملل و کارشناسان بینالمللی و سازمانهای معتبر غیردولتی در نامهیی بهآنتونیو گوترز، دبیرکل ملل متحد، همچنین خطاب بهدادستان دادگاه بینالمللی جنایی، کمیسر عالی حقوقبشر، رئیس شورای حقوقبشر، کشورهای عضو شورای حقوقبشر و کمیتهٔ سوم مجمع عمومی و گزارشگران مللمتحد خواهان تشکیل کمیسیون بینالمللی تحقیق درباره قتلعام زندانیان سیاسی سال۱۳۶۷ در ایران شدند.
طاهر بومدرا، رئیس کمیته بینالمللی عدالت برای قربانیان قتلعام ۶۷ در ایران درباره این نامه گفت: «این اولین بار است که چنین گروه بزرگی از برجستهترین مقامات سابق سازمان مللمتحد از کمیسر عالی و دیگر مقامات مللمتحد میخواهند تا آمران و عاملان قتلعام ۱۹۸۸ را مورد بازخواست قرار دهند».
سخنگوی دبیرکل مللمتحد در نشست خبری خود، ضمن اعلام دریافت این نامه گفت: «همکاران حقوقبشری ما این نامه را دریافت کردهاند و با برخی از امضاکنندگان تماس گرفتهاند». سخنگوی دبیرکل تأکید کرد: «دفتر حقوقبشر و گزارشگر ویژه حقوقبشر در ایران... خواستار حسابرسی از آنها (مقامات رژیم ایران) شدهاند. این موضوعی است که دفتر حقوقبشر و کمیساریای عالی پیاپی بهآن فراخوان دادهاند»
از سال۱۳۹۵ که خانم مریم رجوی دور جدیدی از جنبش دادخواهی را آغاز کرد. هدف این جنبش اولاً جمعآوری همهٔ اسناد و مدارک مربوط بهاین جنایت از نام و مشخصات شهیدان تا نام شهر و زندان محل شهادت آنها و ثانیاً معرفی آمران و عاملان قتلعام و برانگیختن جامعهٔ بینالمللی و نهادهای ذیربط همچون دیوان بینالمللی لاهه و نهایتاً کشاندن جنایتکاران بهپای میز حسابرسی و محاکمه است.
تیک تاک ـ بررسی موج اعتراضات اقشار بجان آمده میهن ـ قسمت دوم
گفتگو با رضا هفت برادران
مطالب مرتبط
فراخوان ۱۵۲شخصیت بینالمللی به حسابرسی از عاملان قتلعام۶۷ ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
گامی بزرگ در جنبش دادخواهی