روزها و یادها – هفته سوم تیرماه ۹۸

۱۸ تیر ۱۳۷۸ قیام بزرگ دانشجویان و مردم




در تیرماه ۷۸، دانشگاهی که میراث‌ داران خمینی فکر می‌کردند با آن همه نسل‌کش و سرکوب و تغییر بافت و تزریق بسیجی، عقیم شده، ناگهان از خاکستر خودش برخاست و چون رعدی در آسمان بی ابر سردمداران دیکتاتوری ولایت فقیه را به وحشت انداخت.

[caption id="attachment_133448" align="alignleft" width="356"]روزها و یادها هفته سوم تیر حمله به کوی د انشکاه تهران و آغاز قیام دانشجویان [/caption]

نیمه‌شب هجدهم تیرماه سال ۱۳۷۸ گذشته انبوهی از دانشجویان در خوابگاه امیرآباد در تهران، به یک تظاهرات ضد حکومتی دست زدند. دانشجویان علیه اختناق شعار دادند و شیشه‌های خوابگاهها را شکستند. مدتی بعد، یکانهای ویژه‌ی ضد شورش با محاصره‌ی منطقه، با گاز اشک‌آور و باتون و سلاح به خوابگاهها هجوم آوردند و دانشجویان را به طرز وحشیانه‌ی مورد ضرب و جرح قرار دادند.

این مقدمه قیام بزرگی شد که به مدت یک هفته، تهران و سپس ۱۷ شهر از جمله تبریز را دربرگرفت.

(در اولین هجوم نیروهای رژیم، سه تن از دانشجویان در جریان حملهٌ پاسداران به کوی دانشگاه شهید، و بیش‌ از ۱۰۰۰‌تن از دانشجویان زخمی شده و حدود ۱۰۰۰‌تن نیز توسط پاسداران دستگیر شدند. به دنبال آن دانشجویان خواستار استعفای وزیر کشور خاتمی گردیدند.

روز ۱۹ تیر، هزاران دانشجو به تظاهرات علیه رژیم پرداختند. دراین تظاهرات نیز یک دانشجو با شلیک پاسداران از ناحیه‌ی چشم مجروح شد.

اما با آن که در نهایت همه‌ی باندهای هیأت حاکمه‌ی آخوندی، تمام قوای خود را در تهران برای مقابله با قیام مردم به صحنه آوردند، روز۲۳تیر نیز تظاهرات جوانان مبارز با نیروهای سرکوبگر رژیم آخوندی در مناطق گوناگون تهران ادامه پیدا کرد.

به این ترتیب جوشش خون دانشجویان مجاهد و مبارز شهیدی که در زندانها به چوبه‌ی تیرباران و طناب دار بوسه زدند، یا در قتل عام سال۶۷ همراه با سی هزار شهید سرفراز، از هویت خود دفاع کردند، دانشگاه را از زیر خاکستر همه‌ی سرکوبها دوباره بپا داشت.




تیر ۱۳۷۴ شهادت مجاهدین خلق حسین سدیدی، ابراهیم سلیمی و یارعلی گرتبار توسط تروریست‌های رژیم خمینی


حمله جنایتکارانه‌ی تروریست‌های رژیم آخوندی در بغداد، سه تن از مجاهدین بنام های سید حسین سدیدی،ابراهیم سلیمی و یارعلی گرتبار به شهادت رسیدند.

این شبکه‌ی تروریستی مستقیما توسط نادر یاراحمدی دبیر دوم سفارت رژیم ایران در بغداد که از افسران ارشد وزارت اطلاعات رژیم بود، هدایت می‌شد”. مجاهدین در تعقیب تروریستها موفق شدند یکی از آنان را دستگیر کنند.

[caption id="attachment_133451" align="alignleft" width="356"]روزها و یادها هفته سوم تیر مجاهدان شهید حسین شدیدی، ابراهیم سلیمی، یارعلی گرتبار[/caption]

مجاهد خلق ابراهیم سلیمی فرزند خانواده مبارزی از مردم قزوین بود که دژخیمان خمینی مادر مجاهدش فاطمه مسکرها را در سال ۶۴ به جرم حمایت از مجاهدین اعدام کرده بودند و برادر مجاهدش اسماعیل سلیمی نیز در عملیات فروغ جاویدان به شهادت رسیده بود.

مجاهد شهید حسین سدیدی ، معلمی انقلابی بود که به هواداری از مجاهدین پرداخت و در سال ۶۲ به منطقه مرزی اعزام شد. او تا لحظه شهادت در کسوت فرمانده‌ای فداکار به رزم بی‌امان علیه دشمن خدا و خلق پرداخت.

یارعلی گرتبار از فرزندان مردم زحمتکش بخش بندپی شهرستان بابل بود. او در سال ۶۱ بخاطر هواداری از مجاهدین زندانی شد. بعد از سه سال تحمل شکنجه، پس از خروج از زندان بلافاصله به پایگاه مجاهدین در منطقه‌ی مرزی پیوست و در بیش از۱۴ رشته عملیات علیه نیروهای جنگ و سرکوب خمینی شرکت داشت.

خون آن رزم آوران که با عشق آزادی ایران برای نبرد با ارتجاع حاکم سلاح برداشتند، در رگ فرزندان آگاه و آزادیخواه ایران زمین جاری شد و یاد و خاطره‌ی رزم و عزمشان، انگیزه‌ی مبارزه و قیام علیه آخوندهای تروریست و دیکتاتور گشت.




بیستم تیر ماه ۱۳۸۲ مرگ زهرا کاظمی در زیر شکنجه


زهرا کاظمی، خبرنگار کانادایی ایرانی تبار ۵۴ساله، در دوم تیر‌‌ ۸۲، در حین عکسبرداری از تجمع خانواده‌های زندانیان در مقابل زندان اوین توسط مزدوران رژیم آخوندی بازداشت شد. او در زندان به شدت مورد شکنجه قرار گرفت بنحوی که در اثر شکنجه، روز ۲۰‌‌ تیر در بیمارستان نظامی بقیة‌الله جان سپرد.

[caption id="attachment_133452" align="alignleft" width="356"]روزها و یادها هفته سوم تیر زهرا کاظمی [/caption]

مقامات رسمی رژیم پس از تلاش اولیه در پنهان کردن علت واقعی مرگ این روزنامه‌نگار، در ٢٥‌ تیر اعلام کردند زهرا کاظمی در اثر ضربه‌ی مغزی در گذشته است. رژیم آخوندی زهرا کاظمی را به‌رغم مخالفت شدید تنها فرزندش که خواهان انتقال پیکر مادرش به کانادا بود، روز اول مرداد در شیراز به خاک سپرد.

یکسال بعد، پزشکی بنام شهرام اعظم، که جسد خانم کاظمی را معاینه کرده بود در یک افشاگری مطبوعاتی گفت زندانی دچار شکستگی انگشت، دماغ، خردشدگی پنجه، شکستگی جمجمه، خونریزی شدید و آسیب داخلی همراه با انواع آثار تجاوز بود. سازمانهای بین المللی و نیز استفان هاشمی، فرزند زهرا کاظمی اعلام کردند که سعید مرتضوی، دادستان تهران، قاتل خانم کاظمی بوده است». ژان پیر، نویسنده لوموند نوشت زهرا کاظمی با ضربات کفش مرتضوی به قتل رسیده است.
لطفا به اشتراک بگذارید: