چهره فقر در اشکال گوناگون - مجله اجتماعی، اقتصادی
سوداگری بازار مسکن و چادرنشینی مردم
مجله اجتماعی، اقتصادی شماره ۱۴۶ – چهره فقر در اشکال گوناگون
مطالب این شماره مجله اجتماعی اقتصادی:
مهمترین اخبار اجتماعی اقتصادی و گزارشات: «سوداگری بازار مسکن و چادرنشینی مردم» ، «جان بیارزش انسانها در جادههای ایران» و «چهره فقر در اشکال گوناگون»
اخبار مجله اقتصادی اجتماعی
عدم تمدید دفترچه درمانی کارگران هفت تپه
در حالی که کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه از مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمههای خود و اعضای خانوادههایشان خبر میدهند، رئیس اداره تامین اجتماعی هفتتپه میگوید: کارفرمای هفت تپه هنوز لیست بیمه اردیبهشت ماه کارگران را ارسال نکرده است.
کارگزار رژیم در سازمان تامین اجتماعی به نام فردین خسروی گفت:میزان بدهیهای بیمهای کارفرمای این مجتمع به سازمان تامین اجتماعی بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود. در رابطه با مجتمع نیشکر هفت تپه قرار شد حق بیمه فروردین تا خرداد ماه کارگران این مجتمع با یک دهم مبلغ حق بیمه پرداخت شود
با این حال کارفرمای هفت تپه از پرداخت این رقم کم هم کوتاهی کرده و تاکنون حق بیمه اردیبهشت ماه کارگران مجموعه خود را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است. در شرکت نیشکر هفت تپه بیش از ۴ هزار کارگر رسمی، قراردادی و موقت مشغول به کار هستند که به نقل از کارگران رسمی گفته میشود که جدا از مطالبات بیمهای در حال حاضر یک ماه حقوق خرداد ماه خود را از کارفرما طلبکارند.
تعطیلی ۷۰ در صد از واحدهای صنعتی درکهگلویه و بویر احمد
حداکثر ۳۰ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی رژیم در یاسوج گفت که حداکثر ۳۰ درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی این استان فعال هستند.
وی گفت بانکها برای تأمین منابع مالی و سرمایه در گردش بهانه وثیقههای سهل البیع از صنعتگران مطالبه میکنند که صنعتگران چنین وثیقههایی ندارند. از طرفی به دلیل گرانی و تورم سرسامآور، قدرت خرید مردم کاهش یافته که در نتیجه تقاضا برای محصول روز به روز در حال کاهش است.
وی تاکید کرد: دولت در پرداخت بدهیهای خود به بخش خصوصی ناتوان است و بجای تزریق نقدینگی، اسناد خزانه تزریق میکند، این اسناد برای دو سال آینده است که ناچار هستند با ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش قیمت این اسناد را بفروشند و این مساله باعث آسیب دیدن صنعتگران میشود.
مرگ ۴ هزار و ۵۷۳ نفر درتهران به علت آلودگی هوا
حناچی شهردار رژیم در تهران اعتراف کرد، شهردار لندن آمارهایی از وضعیت سلامت مردم لندن منتشر کرد که همان را در تهران نیز بررسی کردم متأسفانه سالانه ۵۷هزار فوتی در تهران داریم.
در روزهای آلوده به ویژه فاصله آذر تا دی به شکل معناداری آمار فوتیها تغییر میکند و این نشان میدهد آلودگی هوا ارتباط مستقیم با آمار فوتی دارد.
وی در ادامه با اعلام آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران گفت: در سال ۹۴، بیش از ۴۵۷۳ نفر به دلیل استنشاق ذرات معلق ناشی از آلودگی هوا ایست قلبی کردند.
قلع و قمع ۱۱ مدرسه و سرگردانی ۸ هزار دانشآموز توسط بنیاد موسوم به شهید
مشاور مدیرکل آموزش و پرورش رژیم در شهر تهران با نام مسعود ثقفی در خصوص منحل شدن برخی مدارس شاهد گفت: یکی از این مدارس که در دوره دوم ابتدایی در منطقه ۲ تهران فعالیت میکرد، متاسفانه امروز پلمپ شد.
وی با اشاره به منحل شدن ۱۱ مدرسه گفت: مدتی است یکی از نهادها (که منظورش بنیاد موسوم به شهید وابسته به بیت خامنهای بود) و مالکیت حقوقی ۱۱ مدرسه در شهر تهران را دارد، حکم قلع و قمع این مدارس را گرفته است و اگر این احکام اجرا شود، ۸ هزار دانشآموز محصل در این مدارس سرگردان میشوند.
با توجه به اینکه شهر تهران به لحاظ فضای آموزشی جزو فقیرترین شهرهای کشور محسوب میشود، پلمب هر یک از مدارس، ما را با مشکلات عدیدهای برای سامان دادن به تحصیل دانشآموزان روبهرو میکند.
.........................................
گزارش اول: سوداگری مسکن و چادر نشینی
افسارگسیختگی بازار مسکن ونرخ های سرسام آور کرایه خانه ، مستاجران را ناگزیر به کوچ اجباری به حاشیه شهرها کشانده است .
اما حال دیگر حتی حاشیه نشینی هم جوابگوی مستاجران نیست وتوان پرداخت اجاره خانه در این مناطق هم ندارند و به کانکس نشینی وچادرنشینی روی آوردند.
که خود به یک معضل اجتماعی تبدیل شده . درهمین رابطه گزارشی از وضعیت مسکن تهیه شده که توجهتون را به آن جلب می کنم .
.........................................
گزارش دوم: جان بی ارزش انسانها در جاده های ایران
جاده های ایران که به جاده های مرگ شناخته می شود بازهم حادثه آفرید .وداغی رادردل خانواده ها گذاشت .
اما این بار متفاوت باحوادث گذشته به دلیل سهل انگاری کارگزاران حکومتی در بستن جاده ونبودن علائم هشداری سبب مرگ دختر ۲۰ ساله ای در شیراز شد .
این حادثه ونظائر آن که در گوشه کنار کشورمان کم نیست با ردیگر نشان داد که حکومت آخوندی هیچ ارزشی برای جان انسانها قائل نیست. به گزارشی در همین رابطه توجه کنید .
...................................
گزارش سوم : چهره فقر در اشکال گوناگون
امروز نگاهی داریم به فقر در حاکمیت آخوندی که چهره خودش را در دایره وسیعی از مناسبات اجتماعی به اشکال گوناگون در جامعه ایران نشان می دهد .
که ما گوشه ای از آن را براتون انتخاب کردیم .توجهتون را به این گزارش جلب می کنم
مطالب مرتبط
خشم مردم از بیآبی – مجله اجتماعی، اقتصادی
رشد نجومیِ هزینهٔ اجارهنشینی، وجهی از چهل سال بیخانمانی