بررسی عوامل بحران بیآبی و کمبود آب آشامیدنی در ایران ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
تیک تاک ـ بررسی عوامل بحران بیآبی و کمبود آب آشامیدنی در ایران ـ قسمت اول ـ ۱۳تیر۱۴۰۰
گفتگو با دکتر خلیل خانی از آمریکا
پیشینه تاریخی آب در ایران چیست؟
رژیم خیلی سعی میکند که خشکسالی و گرمایش زمین را به جای عامل اصلی این بحران جا بزند. ولی اینطور نیست. آب مایع حیات و توسعه و پیشرفت هر کشور است. آب به دو صورت در اختیار مردم قرار میگیرد آبهای سطحی و آبهای زیر سطحی. ایران کشور وسیعی است که ۷۰٪ آن مناطق خشک و نیمه خشک است و ۳۰٪ آن مناطق مرطوب و نیمه مرطوب است.
ایران دارای میزان بارندگی متغییر از ۵۰ میلیمتر در دشت لوت تا ۲۰۰۰ میلمتر در ارتفاعات طالش است. در زمانهایی که کشت و کار وجود ندارد باید برنامهریزی باشد که بتوانیم از آب حداکثر استفاده را بکنیم. ایران سرزمینی است که بیش از ۷۰۰۰ سال با همین شرایط آب و هوایی اقوام مختلف در آن زندگی می کردند. آنها با اختراعی هوشمند بنام قنات توانستند در این کشور تمدن باشکوهی را بوجود بیاورند.
باعث تاسف است که میبینم الان خوزستان با دو رودخانه کارون و کرخه که روزگاری پر آبترین استان ایران بوده است در این وضعیتی است که تالاب هورالعظیم در آن وضعیت است که گاومیش ها از بین میروند. آبزیان از بین میروند. همینطور آتش سوزی در هورالعظیم بخاطر نبودن آب بیداد میکند
ادامه بحران بیآبی چه عوارضی از خودش بجا میگذارد؟
اولین اثر آن کاهش سطح کشت و کار و کمبود غذا است. دومین اثر آن شوری خاک شوری آب است. با این سیاستهای خائنانهای که رژیم پیشه کرده است میزان شوری خاک و شوری آب به اندازهای توسعه پیدا کرده که ۳۳٪ باغهای پسته رفسنجان خشک شده است.
۱۵٪ کاهش سطح کشت سالانه در ایران است که به سطح بیابانها اضافه میشود. نکته دیگر مهاجرت روستائیان است که نمیتوانند کشاورزی کنند و افزایش حاشیهنشینی شهرها است. عامل دیگر فرو نشست زمین است که به آن مرگ پنهان میگویند
تیک تاک ـ بحرانهای جامعه ایران و تاثیر سیاستهای رژیم آخوندی در پیدایش آنها ـ قسمت دوم
گفتگو با رضا هفت برادران
مطالب مرتبط
بررسی آخرین وضعیت کرونا در ایران و جهان ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
هشدار رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی رژیم نسبت به بیآبی فراگیر در کشور