چرا حوادث طبیعی در ایران تبدیل به بلایای ویرانگر میشود ـ تیک تاک
تیک تاک ـ چرا حوادث طبیعی در ایران تبدیل به بلایای ویرانگر میشود ـ ۱۵اردیبهشت۱۴۰۰
گفتگو با دکتر خلیل خانی از آمریکا
رئیس سازمان امداد و نجات رژیم درباره سیل و آبگرفتگی در ۱۴استان کشور از روز نهم تا ساعت ۶: ۳۰صبح روز پانزدهم اردیبهشت ماه، گفت: در این مدت ۱۴استان آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، تهران، خراسانهای جنوبی، رضوی و شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران و یزد نیازمند به خدمات امداد و نجات بودند.
رئیس سازمان امداد و نجات رژیم درباره سیل گفت: در اغلب نقاط کشور به یکباره با بارندگیهای سیلآسا در هشت استان کشور شرایط نامناسبی را برای هموطنانمان در این مناطق رقم زد بهگونهیی که به بسیاری از منازل، تأسیسات شهری و روستایی، مزارع و دامها خسارتهای جدی وارد کرد. «۴۷روستا و ۶شهرستان در هشت استان سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، تهران، سمنان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی و اصفهان بیشترین تاثیر را از این بارندگیها داشتند. ۱۱نفر مفقودی داشتیم.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل ونقل جادهیی شمال استان کرمان نیز میزان خسارات بارندگی روزهای اخیر را ۲۷میلیارد تومان اعلام کرد. او در این باره گفت: «در این حادثه به پلی در محور سیرچ-اندهجرد خسارت جدی وارد شد.
بارش شدید باران در استانهای تهران، سمنان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، اصفهان و یزد برخی از محورهای اصلی و فرعی مسدود و همچنین به واحدهای مسکونی و مزارع کشاورزی آسیب وارد شد و متأسفانه ۱۰کشته بر جای گذاشت
فاجعهٔ سیل طی چند سال گذشته پیاپی تکرار میشود و پدیدهیی نیست که دستگاههای حکومتی را غافلگیر کرده باشد. اما چرا باز هم در چنین ابعادی، باید شاهد چنین فاجعهیی باشیم؟ چرا طبیعت، شهرها و مردم ایران باید هم با خشکسالی روبهرو باشند و هم با سیلابهای ویرانگر؟
مطالب مرتبط
انعکاس پیروزی بزرگ مردم و مقاومت ایران در رسانههای آمریکا ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
سیلاب مرگبار در ۱۴ استان جان ۱۰نفر را گرفت