تشدید انزوای منطقه‌یی و بین‌المللی رژیم – ۲۳شهریور۱۳۹۷

تشدید انزوای منطقه‌یی و بین‌المللی رژیم – ۲۳شهریور۱۳۹۷


گزارش و گفتگو با خسرو شکرالهی


 

به دنبال موشک پرانی رژیم به مقرهای احزاب کردی وزارت خارجة فرانسه و وزارت خارجة انگلستان این اقدام رژیم را محکوم کردند.

سخنگوی وزارت خارجة فرانسه در نشست خبری روز گذشتهة خود گفت: ‌فرانسه حملات موشکی رژیم ایران که در 8 سپتامبر سرزمین عراق را هدف قرار داد را قویا محکوم می کند

فرانسه بر اهمیت احترام به حق حاکمیت عراق تاکید می کند و نگرانی خود در مورد توسعه برنامه های موشکی ایران و انتقال آنها به این منطقه را تکرار می کند.

سخنگوی دولت انگلستان نیز طی بیانیه‌یی گفت: «انگلستان وقایع اخیر در عراق و منطقه کردستان را با نگرانی دنبال می کند. بدنبال این حمله در نزدیک کویه، سفیر انگلیس در عراق این هفته برای گفتگو با همه طرفها در شورای عمومی اربیل به منطقه کردستان عراق سفر کرد.

در این بیانیه آمده است:‌ « حمله رژیم ایران به کویه نامتناسب و خطرناک بود. انگلستان از بیانیه های منتشر شده توسط دولت عراق، دولت منطقه کردستان و یونامی حمایت می کند. ما از همه طرفها خواهان نشان دادن خویشتنداری و احترام گذاشتن به حق حاکمیت و تمامیت ارضی عراق هستیم».

در یک موضعگیری دیگر، ریک پری وزیر انرژی آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در مسکو، با اشاره تلویحی به مداخلات رژیم در کشورهای همسایه، تهدید کرد که اگر رژیم ایران متمدنانه رفتار نکند، بهایش را با تحریم‌ خواهد پرداخت.

وی افزود : پیام ما به رژیم ایران این است که از آنها انتظار داریم که همسایگانی قابل قبول و عضو قابل قبولی از جامعه باشند.

از سوی دیگر جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید بر تداوم حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی برای مقابله با «رفتار رژیم ایران» تاکید کرد.

بولتون گفت: پایان دادن به جنگ در یمن، «یکی از اولویت‌های امنیت ملی» دولت دونالد ترامپ است همچنان که حمایت آمریکا از ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن هم «یکی دیگر از اولویت‌های امنیت ملی آمریکا» است.

بولتون تصریح کرد این حمایت، منافع امنیت ملی آمریکا در زمینه «مقابله با رفتار ثبات زدای رژیم ایران» را تقویت می‌کند.

در همین حال انتشار خاطرات جان کری وزیر خارجة پیشین آمریکا در دولت اوباما و اعتراف او به این که طی دو سال گذشته چند بار با ظریف وزیر خارجة‌ رژیم ایران تماس و دیدار داشته، با اعتراضات تندی در آمریکا مواجه شده است. ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توییتر خود نوشت: « جان کری ملاقات های غیر قانونی با رژیم بسیار متخاصم ایران داشته که تنها میتواند درخدمت تضعیف کار بزرگ ما و به ضرر مردم آمریکا باشد. او به آنها گفته است منتظر به سر آمدن دوران دولت ترامپ باشید! آیا اوتحت قانون نمایندگان خارجی ثبت نام شده است؟ این بد است!».

سارا پیلین کاندیدای معاون مک کین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جان کری را خائن نامید و گفت او اذعان می کند که بطور سری با رژیم ایران برای تضعیف ترامپ کار می کند.

ملاقاتهای ظریف با جان کری ناشی از آن است که رژیم به شکافها و تضادهای موجود در آمریکا چشم دوخته، اما یکی از کارشناسان رژیم به نام مهدی مطهرنیا طی اظهاراتی که امروز در رسانه‌های رژیم منعکس شد، این امید را واهی و ناشی از خوش‌خیالی دانست و گفت:‌ «نشست کویت بعد از تشکیل گروه اقدام ایران و پیش از نشست شورای امنیت به عنوان پازل تکمیل کننده نشان از جدیت برنامه هایی ضد ایران است که یا پیش از تحریم های ثانویه در ۱۳ آبان ماه اعمال می شود، یا همزمان با آن و یا بعد از آن».

مطهرنیا افزود: « برنامه جدی تقابل با ایران و محدوسازی تهران در خاورمیانه به یک برنامه جدی و اولویت اول آن بخش از هیات حاکمه ایالات متحده آمریکا بدل شده که فراحزبی است و انتخابات کنگره با هر نتیجه ای، نمی تواند مانع از اجرای آن شود».

سمت و سوی روند پرشتاب انزوای رژیم - گفتگو با خسرو شکراللهی


همون طور که در این گزارش هم دیدیم، به نظر می‌رسه که فشار و انزوای جهانی و منطقه یی بر رژیم به طور قابل ملاحظه‌یی افزایش پیدا کرده، گفتگوی امروز ما با خسرو شکراللهی به همین موضوع اختصاص دارد.

س: در گزارش نمونه هایی از تشدید فشارها به رژیم را شاهد بودیم، اما مثل این موارد بازهم داریم، آیا شاهد یک آهنگ تند شونده در این مورد هستیم؟

ج: اگر منحنی فشارها را در نظر بگیریم، می‌بینیم که این منحنی به طور مداوم در روزها و هفته‌های اخیر سمت و سوی صعودی داشته و این روند با شتاب همراه بوده و مرتبا در مجموع افزایش پیدا کرده است.

در همین چند روز شاهد موضعگیریهای کشورهای غربی علیه موشک‌پرانی رژیم به مقرهای احزاب کردی در خاک کردستان عراق بودیم. اعدام سه جوان مبارز کرد به اذعان مهره‌های خود رژیم در آستانة تشکیل مجمع عمومی و محکومیت این اقدام جنایتکارانه توسط مجامع بین‌المللی مدافع حقوق بشر، رژیم را در این اجلاس و اجلاس شورای امنیت که روز ۴مهر برگزار می‌شود بسیار آسیب پذیر کرده است.

علاوه بر این تظاهرات خشماگین مردم بصره و به آتش کشیدن کنسولگری رژیم در این شهر شیعه نشین عراق، دنیا را متوجه نفرت عمیق مردم عراق از رژیم ایران کرده است. در همین رابطه روزنامه وال استریت جورنال نوشت که یک جنبش نیرومند در عراق علیه نفوذ رژیم ایران هم در سطح توده‌های مردم و هم در بین نخبگان عراقی وجود دارد و آمریکا بایستی به سرعت برای حمایت از این جنبش دست به کار شود. جنبش بصره و قیام مردم این شهر علیه رژیم بخصوص از این جهت که جمعیت آن شیعه هم هستند، تمام دعاوی رژیم را به باد داده و به رژیم خیلی گران آمده و به این جهت این موضوع و متهم کردن دشمنان، یکی از محورهای اصلی نمایش های جمعه امروز تهران و سایر شهرهای کشور بود.

یک تحول و موضعگیری مهم دیگر در همین روزها تشکیل اجلاس وزیران خارجه اتحادیة عرب در قاهره بود که اهمیت ویژه‌یی دارد.

س: اهمیت موضع اتحادیة عرب در چیست؟

ج: موضعگیری اتحادیه عرب نشان میدهد که جبهة منطقه‌یی که علیه رژیم تشکیل شده بود وارد گامهای عملی تر و فعال تر می شود. به خصوص وقتی همراه می شود با تحولاتی مثل بصره. طی بیانیه‌یی که کمیته چهار جانبة وزیرن خارجه عرب با عنوان « بررسی بحران موجود بین کشورهای عربی با ایران و یافتن راه هایی برای مقابله با مداخله جمهوری اسلامی در منطقه عربی» منتشر شده رژیم ایران را به خاطر برافروختن آتش تنش های فرقه ای در کشورهای عربی محکوم کرد. این بیانیه حمایت از شبه نظامیان حوثی در یمن و پرتاب موشک های بالیستیک به خاک عربستان سعودی را محکوم کرده و این اقدامات را به عنوان نقض آشکار قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد به شمار آورده است.

این تحولات بخصوص در آستانة اجلاس مجمع و شورای امنیت رژیم را به عنوان عامل اصلی تشنج و تروریسم در منطقه در کانون توجهات قرار داده که علاوه بر موضعگیری مقامهای امریکایی که در این گزارش آمده بود و من تکرار نمی‌کنم اشاره می‌کنم به موضعگیری سناتور پردو عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا که گفت: رژیم ایران هیچ قصدی برای پایان دادن به حمایت از تروریسم ندارد و با توافق اتمی که با شرایط نازل و ضعیف اوباما مذاکره شد، تقویت شده است. وی افزود: شبه نظامیان تحت حمایت رژیم ایران سالهاست در عراق و سوریه تباهی و ویرانی ایجاد کرده اند».

شما این را قرار بدهید در کنار موضع جان بولتون که گفت: پایان دادن به جنگ در یمن، «یکی از اولویت‌های امنیت ملی» دولت دونالد ترامپ است همچنان که حمایت آمریکا از ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن هم «یکی دیگر از اولویت‌های امنیت ملی آمریکاست.

که طبعاً این برای رژیم بایستی بسیار ترسناک باشد.

س: این روند شتاب دار انزوا چه تأثیری در سرنوشت رژیم خواهد داشت؟

ج: روشن است که تأثیر قطعی در سرنوشت رژیم دارد. البته روشن است و باز هم باید تکرار کرد که سرنوشت رژیم توسط مردم ایران و مقاومت مردم ایران که عالی ترین تبلورش در ارتش آزادی و مولود آن کانونهای شورشی است تعیین تکلیف می‌شود. اما نباید فراموش کرد که یک عامل مهمی که عمر رژیم تاریخ گذشتة ولایت فقیه را طولانی کرده سیاست مماشات و حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم اصحاب این سیاست از رژیم بوده است. اکنون این سیاست چه در سطح منطقه و چه در غرب به محاق افتاده است و روز حسابرسی از رژیم فرا رسیده است. البته این به معنی آن نیست که رژیم از سیاست تروریسم خود دست خواهد کشید. این ذاتی رژیم و مثل سرکوب و اعدام در داخل نیاز حیاتی رژیم است و تا روز آخر از آن دست نخواهد کشید، اما همچنان که بهای اعدام و سرکوب در داخل با توجه به شرایط پس از قیام برای رژیم خیلی سنگین شده، بهای اقدامات تروریستی رژیم و سیاست تروریسم هم برای رژیم خیلی سنگین شده و هر اقدامی که می‌کند و در این شرایط فرجامی جز شکست و رسوایی ندارد، راه سرنگونی محتوم را هموارتر می‌کند.

 

 

 
لطفا به اشتراک بگذارید: