نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی رژیم:‌ خرید نفت ایران از سوی اروپا به ‌صورت تهاتر انجام خواهد شد

نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی رژیم:‌ خرید نفت ایران از سوی اروپا به ‌صورت تهاتر انجام خواهد شد


نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی رژیم ایران روز ۲۶ تیر اعلام کرد که بر اساس بسته‌های پیشنهادی اروپا به جمهوری اسلامی، خرید نفت ایران از سوی اروپا به ‌صورت تهاتر (معاوضه با کالا) انجام خواهد شد.

پدرام سلطانی گمانه زنی کرد و گفت: «به نظر می‌رسد اروپا می‌خواهد این تبادلات به‌صورت تهاتر انجام شود. یعنی به‌جای پرداخت مستقیم پول نفت، آن را در حسابی منظور کنند تا خرید ایران از اروپا از آن طریق انجام شود.»

روز سه‌شنبه ۲۶تیر بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی رژیم، گفت در این بسته برخی از خواسته‌های تهران مانند مبادلات مالی، حمل و نقل و فروش نفت مد نظرقرار گرفته اما نیازمند گفت‌وگوی بیشتری است.

برجام اروپایی مشروط به امضای FATF


روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از چندین مقام اروپایی گزارش کرده که اتحادیه اروپا درصدد ایجاد حساب یا فعال کردن حساب‌‌های قدیمی بانک مرکزی ایران در بانک‌های مرکزی عضو این اتحادیه است تا از این طریق بتواند برجام را حفظ کند.

مقام‌های اروپایی همچنین به این روزنامه گفته‌اند پیش‌نیاز این طرح اجرای معیارهای FATF «اف‌ای‌‌تی‌‌اف» یا همان مقررات مبارزه با پول‌شویی از سوی ایران است.

مقام‌های اروپایی که وال استریت جورنال به آنها استناد کرده، تاکید کرده‌اند که مذاکره با بانک‌های مرکزی اعضای اتحادیه اروپا در جریان است اما هنوز این بانک‌ها موافقت خود را اعلام نکرده‌اند.

این روزنامه به نقل از مقام‌های «بانک مرکزی اروپا» می‌نویسد در آستانه تحریم‌های آمریکا بانک‌ها در ایجاد ارتباط مالی با ایران اکراه دارند.

وضعیت FATF روشن نیست

ازسوی دیگر به دلیل وضعیت بحرانی رژیم ایران هنوز تکلیف لوایح چهارگانه مرتبط با اجرای مقررات «گروه ویژه اقدام مالی (FATF)» روشن نیست و با مخالفت خامنه‌ای با آنها، مسیر این لوایح پیچ و خم بیشتری هم پیدا کرده است.

این روزنامه به نقل از منابع خود می‌نویسد این طرح در نشستی که وزیران خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا (و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ) در اواسط تیر ماه با مقام‌های ایرانی در وین داشتند، ارائه شده است.

لازم به یادآوری است که نشست کمیسیون برجام با حضور وزیران خارجه ایران و پنج قدرت جهانی روز جمعه، ۱۵ تیرماه، به مدت سه ساعت در وین برگزار شد و هرچند به گزارش رویترز، به نتیجه‌ای مشخص دست نیافت اما دیپلمات ارشد اروپا بر ادامه گفت‌وگوها تأکید کرد.

 

 

مقابله با تحریم آمریکا مشکل است


سلطانی نایب رئیس اتاق بازرگانی رژیم همچنین اذعان کرد که مقابله با تحریم‌های آمریکا درباره حمل‌ونقل دریایی و پوشش بیمه‌ای آن «بسیار مشکل است» و «اگر خود اروپا بتواند در بخش بیمه از مؤسسات دولتی خود استفاده کند، خیلی خوب است».

وی درادامه به سراب بودن معاملات رژیم اذعان کرد و گفت که اکثر موسسات بیمه حمل و نقل دریایی «یا آمریکایی‌اند و یا سهامدار آمریکایی دارند».

اتحادیه اروپا در تلاش است با فعال‌سازی «مقررات انسداد»، شرکت‌های اروپایی را در مقابل تحریم‌های آمریکا مصون بدارد.

از سوی دیگر حتی در صورت اجرای مقررات انسداد، شرکت‌هایی که با آمریکا تعامل دارند ممکن است از بیم از دست دادن بازار آمریکا با ایران همکاری نکنند.

 

آمریکا می خواهد صادرات نفت ایران به صفر برسد


آمریکا می‌خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند و با بازگشت‌ تحریم‌های فراسرزمینی این کشور، تبادل مالی با ایران با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.

دونالد ترامپ ۱۸ اردیبهشت با اشاره به این که برجام مانع از توسعه برنامه موشک‌های بالیستیک جمهوری اسلامی و همچنین «حمایتش از تروریسم در منطقه» نشد، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد.

بر اساس جدولی که روز دوشنبه برایان هوک، مدیر سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد دور جدید تحریم‌ها که بخش خودروسازی و تجارت طلای ایران را شامل می‌شود از ۱۳ مرداد آغاز می‌شود و تحریم نفت، انرژی و تراکنش‌های بانکی ایران نیز از ۱۳ آبان آغاز خواهد شد.
لطفا به اشتراک بگذارید: